https://www.mobil.se/nyheter/lg-g8-thinq-kan-fa-skarm-med-4k-upplosning
565435
Rykteskarusellen är redan igång

LG G8 Thinq kan få skärm med 4K-upplösning

LG G7 Thinq må nätt och jämt vara torr bakom öronen, men det hindrar uppenbarligen inte rykteskarusellen kring LG G8 ThinQ från att snurra igång. En skärm med 4K-upplösning står på dagordningen, enligt färska uppgifter.

Det är inte utan en viss besvikelse vi noterar att man redan så här tidigt i förhandsrapporterna om nästa G-flaggskepp från LG talar om en enhet med det aningen fåniga suffixet Thinq. Nåväl. Saker har fortfarande god tid på sig att förändras. Och det är inte namnet som står i fokus när den ofta initierade techläckaren Ice Universe nu kommer med uppgifter om LG G8 ThinQ, utan snarare skärmen. Enligt Ice Universe kan enheten nämligen komma att få en skärm med 4K-upplösning. 

Kan vara av LCD-typ

Det ska fortfarande kunna handla om en LCD-skärm snarare än en AMOLED-skärm, hävdar källorna bakom uppgiften. Man kan med all rätt fråga sig vad poängen med så hög upplösning på en smartphoneskärm egentligen är, men möjligen kan det finnas planer på någon form av VR-headset eller annan kringutrustning som motiverar det hela. Även Samsung påstås planera att förse nästa års Galaxy S10 med en 4K-upplöst skärm. Både S10 och G8 Thinq förväntas presenteras först nästa vår, så det finns förstås all anledning att inte lita på uppgifterna i alltför hög utsträckning. I sammanhanget kan vi även nämna att Sonys XZ2 Premium som presenterades tidigare i år har både kamera som kan filma i 4K HDR och en skärm som kan spela upp innehållet eftersom även den stödjer upplösningen 4K och HDR. När Sonys telefon, som även är den första från Sony med dubbla kameror på baksidan kommer ut i butik i Sverige är ännu inte känt.