Miljövänligare och mer avancerad

Marshall uppdaterar kompakt högtalare

Nya Marshall Emberton II kommer att erbjuda både ny teknik och miljövänligare tillverkning.

Publicerad Uppdaterad

I sommar kommer Marshall ut med en uppdaterad version av sin mobila högtalare Emberton. Den nya modellen, som logiskt nog heter Emberton II, kommer att hålla sig till samma klassiska Marshall-design som tidigare men vara tillverkad av 50 procent återvunnen plast och vara 100 procent fri från PVC. Andra nyheter med Emberton II omfattar bland annat appstyrning och möjligheten att parkoppla högtalare - enligt Marshall själva kan du ”koppla ihop så många Emberton II som du vill.”

Den totala speltiden på en laddning uppges vara upp till 30 timmar vilket är 50 procent mer än föregångaren, och med stöd för snabbladdning tar det 20 minuter att ger laddning som täcker till fyra timmars spelning. 3 timmar ger den full laddning. Högtalaren är dessutom IP67-klassad för att tåla att tas med. Måtten är 68 x 160 x 76 millimeter och matchvikten 0,7 kilo.

Två stycken 2-tums bredbandselement och två passiva element gör att högtalarens effekt kommer att ligga på 2 X 10 W med en maximal ljudnivå på 87dB på ett avstånd av en meter med ett frekvensomfång på 60 Hz - 20 kHz.

Marshall Emberton II kommer att bli tillgänglig i sommar med ett rekommenderat pris på 1795 kronor.