Marshall Willen väger tre hekto

Marshall lanserar sin minsta högtalare

Marshall Willen är företagets hittills minsta högtalare, med ett gummiband som fäste och IP-klassning för regnskydd.

Publicerad Uppdaterad

Svenska Zound Industries är idag mest känt för sina produkter under det licensierade varumärket Marshall. Där gör man hörlurar, men också högtalare, och Marshall Willen är deras hittills mest portabla modell. Vikten är på 310 gram och högtalaren är ungefär 10 x 10 x 4 cm stor.

I dessa dimensioner ryms ett högtalarelement på två tum och två passiva element, samt en 10 watts förstärkare och batteri som ska räcka i 15 timmar. Willen är vattentät enligt IP67 och tål därför regn samt i bästa fall även ett snabbt dopp i vattnet.

Anslutning till mobil sker med Bluetooth, och styrning sker med en fyrvägsknapp där man kan växla låt och ändra volym. Högtalaren är gjord med 60 procent återvunnen plast från elektronikskrot.

På baksidan sitter en gummirem som kan användas som handtag eller fäste. Det betyder att ljudet från högtalaren är riktat, men du kan koppla samman mer än ett exemplar för att få mer omslutande ljud. Högtalaren har även mikrofon så att du kan använda den som högtalartelefon för telefonsamtal.

Priset för Marshall Willen är 1100 kronor, och den börjar säljas den 30 juni.