Efter Here

Microsoft uppdaterar kartappen

Microsoft täcker upp för bortfallet av Here Maps ur Windows 10 med en stor uppdatering av sin egen kartapp.

Publicerad:

21 mar 2016 - 09:54

Uppdaterad:

21 mar 2016 - 10:00

Förra veckan meddelade Here att man kommer att ta bort sin kartapp från Windows 10 Mobile den 30 juni. Den som vill fortsätta att använda offlinekartor och gratis navigering på sin Windowsmobil får i stället använda Microsoft Maps, som bygger på Heres kartmaterial men har en delvis annorlunda funktionsuppsättning.

Man kan diskutera vilken av Microsoft och here Maps som är bäst, men man kan i alla fall inte anklaga Microsoft för att släppa bollen här. Nästan omedelbart efter Heres tillkännagivande släppte Microsoft en ny stor uppdatering till Microsoft Maps för PC och mobil.

Den största nyheten är att man nu kan göra flera sökningar parallellt, och se resultaten på samma karta, en riktigt användbar funktion om man till exempel vill hitta ett hotell nära en konferensanläggning eller liknande. På mobilen har menyn flyttat från överkant till nederkant för att lättare gå att använda med en hand. Sökresultaten visas nu också med namn direkt på kartan i stället för med nummer med en tillhörande lista.

Utöver dessa finns en hel rad mindre förbättringar. Du kan hitta hela listan på Microsofts Windows Experience Blog.

.

.

 

.