https://www.mobil.se/nyheter/ny-suface-platta-kan-ha-halsat-pa-hos-fcc
565538
Nyheter
Klent med information

Ny Suface-platta kan ha hälsat på hos FCC

Microsoft tycks inte ligga på latsidan när det gäller Surface-enheter. Och nu har en ny mobil enhet från Microsoft dykt upp för godkännande hos den amerikanska mydigheten FCC.

Microsoft tycks av allt att döma ha flera hårdvarujärn i elden för närvarande. Inte nog med att det förekommer uppgifter om en vikbar Surface-telefon som går under arbetsnamnet Andromeda. Det har även förekommit rykten om en lite enklare Suface-platta som ska kunna ta upp kampen med Apples Ipad och Android-surfplattor. Och just den produkten kan nu ha hälsat på hos den amerikanska myndigheten FCC, som godkänner all elektronik som ska säljas i USA. Enheten kallas för ”Model 1824” och beskrivs som ”en portabel dator”, en beteckning som Microsoft använder för både laptops och surfplattor. En intressant detalj är att enheten är försedd med en lite enklare mobilladdare, något som skulle kunna vara en indikation på att det handlar om den 10-tums-platta som Microsoft påstås ha på gång. I övrigt är det mycket snålt om information i dokumenten. 

Kan dyka upp i höst

Microsoft har inte bekräftat att man jobbar på en enklare Surface-platta, men enligt uppgifter som cirkulerat tidigare så ska det alltså handla om en platta på 10 tum med USB-C-port och ett pris på runt motsvarande 3 900 kronor. Huruvida den kan vara aktuell för den svenska marknaden är i nuläget förstås omöjligt att säga. Vad vi däremot kan spekulera i är när enheten kan tänkas presenteras. Normalt sett så är ett offentliggörande bara ett par månader bort när en enhet dyker upp hos FCC. Å andra sidan brukar Microsoft hålla sina Surface-event i oktober, och vi lutar nog åt att det är vad som gäller även den här gången.