https://www.mobil.se/nyheter/rejalt-omgjord-surface-pro-och-ipad-utmanare-fran-microsoft-2019
565448
Nyheter
Fundamental förändring utlovas

”Rejält omgjord Surface Pro och Ipad-utmanare från Microsoft 2019”

Många blev en aning besvikna när Microsoft bara valde att förse förra årets version av hybridplattan Surface Pro med aningen bättre specifikationer än föregångaren. Men nu kommer uppgifter om att en mer fundamental förändring är på gång av konceptet, liksom en potentiell Ipad-utmanare.

Det är Microsoft-kännaren och journalisten Mary Jo Foley som nu kommer med uppgifterna om nya Surface Pro. Foley är något av en levande legend när det gäller uppgifter om just Microsoft, dels då hon i regel brukar bjuda på information som senare visar sig vara korrekt, dels då hon sällan överdriver. Vi bjuds dessvärre inte på några detaljer om den kommande enheten, men det som Foley säger sig veta är att den kommer att vara ”rejält omdesignad”. Det vore onekligen välkommet med tanke på att konceptet i prinicp sett likadant ut sedan lanseringen 2013. 

Bekräftar Ipad-rykten

Dessutom ska en hel familj med mindre och billigare Surface-plattor lanseras, som ska ta upp kampen med Apples billigare Ipad-modeller. Enheterna ska gå under kodnamnet ”Libra” eller ”Lex”. Källor till affärspublikationen Bloomberg kom med liknande rykten tidigare i år. Och som inte det vore nog så ska en ny version av Microsofts mixed reality-headset Hololens också vara på gång under 2019. Förutom att den nya versionen av headsetet ska bjuda på bättre displayer, inbyggt AI-chipp och vara mer bekvämt, så ska det även vara avsevärt billigare än föregångaren. 

Relaterade artiklar