Exynos 8890

Rykte: Samsung gör vikbar mobil med topprestanda

Samsung sägs ha en vikbar Androidmobil på gång med topp-prestanda.

Publicerad Uppdaterad

Den vikbara mobilen vägrar att dö helt, och sist den dök upp som smartphone här i Sverige var med LG Easy Smart i höstas. Fördelen är att du kan få en riktig knappsats och skärmen är automatiskt skyddad mot repor. Nackdelen är att skärmen blir mindre.

Det har även ryktats att Samsung arbetar med en mobil med vikbar skärm, men detta rykte gäller en annan mobil, eller möjligen en förstudie till mobilen med vikbar skärm. Mobilen, som har fått kodnamnet Veyron, ska ha två skärmar på 3,9 tum vardera, där den ena då rimligen ibland får tjänstgöra som skärmtangentbord. Skärmarna ska dock vara separata och inte sitta ihop och vikas på mitten.

Det som är intressant med ryktet är att Veyron enligt uppgift ska vara försedd med chipsetet Exynos 8890, samma som sitter i Samsung Galaxy S7. Kamerorna ska också ha samma megapixeltal. Det rör sig alltså om en mobil med topprestanda, och inte en budgetlur för nostalgiker som tidigare vikbara androidmobiler varit.

Skärmarna ska vara av Oled-typ, men upplösningen är okänd. Mobilen ska bara lanseras i Asien om ryktet stämmer, så räkna inte med att den kommer till Sverige. Blir den en framgång kanske det däremot kommer uppföljare som hittar hit. Kanske rentav med vikbar skärm?

Bilden visar en annan Samsungmobil.

Källa