Kodnamn Star

Rykten om ny Apple-produkt – kan vara en ARM-baserad Macbook

Färska uppgifter gör gällande att Apple har en helt ny produktfamilj på gång under kodnamnet Star. Baserat på den knapphändiga information som finns i nuläget, så är det inte omöjligt att det handlar om en arm-baserad Macbook.

Publicerad Uppdaterad

Arm-baserade bärbara datorer är utan tvekan en produktkategori som vi kommer att få se mycket av i framtiden. För den som inte är bekant med konceptet så kan det enklast beskrivas som klassiska bärbara datorer, fast med samma typ av chipp som man normalt sett hittar i mobila enheter. Fördelarna är många, inte minst att datorerna precis som mobila enheter kan koppla upp sig direkt via 4G och alltid kan vara aktiva. Och just det kan vara vad Apple har under utveckling. Enligt uppgifter från källor med insyn i saken – primärt i leverantörskedjan – ska Apple nämligen ha en ny produktfamilj under utveckling under kodnamnet Star. 

Få detaljer

Det är i nuläget förvisso svårt att säga exakt vilken typ av enhet det rör sig om, inte minst då uppgifter om både processortyp och skärmstorlek lyser med sin frånvaro. Produkten ska dock vara rustad med pekskärm, GPS, kompass, och plats för SIM-kort, något som förstås är tämligen anmärkningsvärt om det nu – som uppgifterna gör gällande – inte handlar om en telefon eller en surfplatta. Vidare finns uppgifter om att enheten inte kör en renodlad version av IOS, utan en skräddarsydd och vidareutvecklad version av det mobila operativsystemet. Som alltid när det handlar om obekräftade uppgifter gör man bäst i att ta dem med en nypa salt, men en arm-baserad Macbook låter onekligen både som en logisk och rimlig produktkategori.  

Källa