Släpps i slutet av månaden

Så mycket ska LG:s comebackplatta kosta

LG G Pad 8.3 blir LG:s första surfplatta på två år. Nu har plattan fått svenskt släppdatum och ett pris.

Publicerad Uppdaterad

Det har nu gått mer än två år sedan LG meddelade att deras satsning på surfplattor skulle läggas på is. I början av september visade det sig dock att man hade bestämt sig för att omvärdera sin strategi. 

LG:s comeback-surfplatta har döpts till G Pad 8.3, och inför teknikmässan IFA 2013 fick mobil.se en exklusiv förhandstitt på mini-plattan

Vi fick inte chansen att testa 8,3-tummaren utförligt, men första intrycket är att skärmen har en väldigt bra ljusstyrka, skärpa och stuns i färgerna. Skärmens upplösning ligger på 1920 gånger 1200 bildpunkter, vilket ger en pixeltäthet på 273 pixlar per tum (ppi).

Med Snapdragon 600-chippet under huven kunde vi också konstatera att G Pad 8,3 lovar gott när det gäller snabbheten och användarupplevelsen.

Se telefonens sms med Qpair

På mjukvarufronten finner vi bland annat QSlide, en funktion som vi tidigare har sett hos till exempel LG G2. Med QSlide kan du se utvalda program i ett litet popup-fönster på skärmen. Ett särskilt KnockON-läge gör det också möjligt att tända eller släcka skärmen genom att knacka på den två gånger med handen.

En annan funktion som verkar intressant är QPair, som bland annat gör att alla dina samtal och sms från mobiltelefonen också visas på G Pad. QPair-appen ska vara kompatibel även med Android-mobiler och plattor från andra tillverkare än LG (enheter som körs med Android 4.1 eller senare rekommenderas).

Enligt LG kommer G Pad 8.3 finnas ute i butik från i slutet av oktober. Plattan kommer att ha ett rekommenderat cirkapris på 2 790 kronor.

Mått: 216.8 x 126.5 x 8.3 millimeter

Vikt: 338 gram

Skärm: 8,3 tum, 1920 x 1200 bildpunkter

Operativsystem: Android 4.2.2

3G/4G: Nej, versionen som släpps i Sverige har endast stöd för wi-fi.

Processor: 1,7GHz, fyrkärnig Snapdragon 600

Ram-minne: 2 Gbyte

Lagringsmine: 16 Gbyte

Kamera: Huvudkamera 5 megapixel, videosamalskamera 1,3 megapixel

Batteri: 4 600mAh

Anslutningar: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dubbla frekvensband,  microUSB (SlimPort) v2.0, BluetoothÖvrigt: Appen QPair, Slide Aside, QSlide controls, knacka två gånger för att väcka enheten

Färger: Svart eller vit

Släpps: I slutet av oktober

Pris: Cirka 2 790 kronor