1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sopa-bort-sparen-i-e-posten
570659
Nyheter
falskt
E-post utan spårning

Sopa bort spåren i e-posten

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/duckduckgo.jpg?itok=k9ZxxMKp', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/duckduckgo.jpg?itok=vk-pkKfV', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/duckduckgo.jpg', w: 950, h: 559, title: ' ' },]
DuckDuckGo startar e-posttjänst som rensar bort spårning.

DuckDuckGo, som kanske är mest kända för sin integritetsskyddande webbläsare och söktjänst, har startat en e-posttjänst vars primära funktion är att rensa bort spårningsinformation i e-post. Användaren får en duck-adress, och e-post som skickas till den adressen slussar meddelandet vidare till användarens ordinarie adress - dock efter att ha rensat bort eventuell spårning i meddelandet. Det ska dessutom bli möjligt att skapa unika engångsadresser, och DuckDuckGo säger att de aldrig sparar någon e-post.

Enligt DuckDuckGo själva innehåller 7 av 10 e-postmeddelanden olika spårningsfunktioner och potentiellt känsliga uppgifter som var, när och på vilken enhet som meddelandet har öppnats.

För tillfället är tjänsten i ett betastadie, och alla som är intresserade av den behöver placera sig i kö som finns tillgänglig i appen, som finns för Ios och Android. För att ställa dig i kö installerar du appen, går in under Settings > Beta Features > Email Protection och väljer Join the Private Waitlist.

Ämnen