https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-gear-s4-och-galaxy-tab-4-presenteras-forst-i-september
565490
”Släpps inte tillsammans med Galaxy S9”

Uppgifter: Gear S4 och Galaxy Tab 4 presenteras först i september

Den som hoppades på att få se smartwatch-enheten Gear S4 och surfplattan Galaxy Tab S4 i samband med lanseringen av Galaxy Note 9 hoppas förgäves. Åtminstone om man får tro färska men obekräftade uppgifter som nu börjat cirkulera. De båda enheterna sägs vara aktuella att presenteras först i september.

Samsung har fortfarande inte kommit med något officiellt presentationsdatum för sin nya flaggskeppstelefon Galaxy Note 9, men de rykten som har surrat har gjort gällande att det handlar om den 9 augusti. Det har även förekommit uppgifter om att Samsung skulle passa på att offentliggöra sin nya smartwatch Gear S4 (som möjligen kommer att få namnet Galaxy Watch) samt surfplattan Galaxy Tab S4 vid samma event. Men källor till Samsung Mobile News hävdar nu att det inte stämmer. 

”Visas upp på IFA istället”

Enligt källorna så ska de två enheterna i stället visas upp i samband med IFA-mässan i Berlin i början av september. Samsung brukar normalt sett finnas med på IFA, så det vore ingen direkt skräll om man väljer att presentera de båda enheterna just där. Men som alltid när det gäller rykten och obekräftade uppgifter så bör man förstås vara en aning skeptisk. Galaxy Tab S4 förväntas få en något större skärm på 10,5 tum samt tunnare skärmkanter än föregångarna. Under skalet ska ett Snapdragon 835-chipp husera tillsammans med 4 GB arbetsminne, om man får tro förhandsuppgifterna. Vad gäller Gear S4 så är desto mindre känt, men klockan sägs bland annat få ett större batteri än föregångaren.