IT-jätten massrekryterar

Uppgifter: Google planerar egen tillverkning av mobila systemchipp

Google har enligt uppgifter från källor till nyhetsbyrån Reuters rekryterat mängder av kompetens på chippområdet, och ambitionen ska vara att utveckla egna systemchipp för bland annat smartphones.

Publicerad Uppdaterad

Rykten om att Google skulle vara intresserade av att ta fram egna systemchipp har cirkulerat även tidigare. Redan för fyra år sedan kom de första uppgifterna om att Google ville göra som Apple, och ta fram sina egna chipp för Android-telefoner. Och även om åren gått sedan de ryktena började cirkulera, så kan det trots allt ha legat någonting i dem. För nu finns tecken på att det händer saker på den här fronten. 

Har anställt 16 ingenjörer

Google har nu rekryterat inte mindre än 16 oerhört kompetenta ingenjörer på området chippdesign till sin verksamhet i Indien. De kommer tidigare från diverse jättar i segmentet, bland annat Qualcomm, Intel, Nvidia och Broadcom. Enligt källorna bakom uppgifterna ska dessutom fler rekryteringar vara på gång, och planen ska vara att ta fram egna systemchipp för bland annat smartphones. Google är inte helt oerfarna på chippsidan, då man tidigare tagit fram egna chipp för datacenter och dessutom själva ligger bakom bildbehandlingschippet i Pixel-telefonerna. 

Källa