Trots att Galaxy Fold inte ens är släppt ännu

Uppgifter: Samsung planerar redan för ny böjbar telefon under 2020

Vi har fortfarande inte sett röken av Galaxy Fold på butikshyllorna, men nästa års telefon på samma tema ska enligt källor med insyn i Samsungs verksamhet redan vara planerad.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs telefonmodell Galaxy Fold känns fortfarande som ett oskrivet blad i smartphonehistoriens kapitel om böjbara telefoner. Efter att man tidigare i år beslutade att skjuta upp lanseringen av telefonen, till följd av problem med skärmarna på flera testexemplar, så har man ännu inte kommit med några uppgifter om ett nytt lanseringsdatum. Samsung har förvisso sagt att det är september man siktar på, och så sent som för bara ett knappt dygn sedan öppnade man förhandsbokningarna av telefonen på nytt i USA och Storbritannien. Det kan vara ett tecken på att lanseringen nu är nära förestående. Om telefonen fungerar som den ska efter de åtgärder man vidtagit återstår dock att se. Men Samsung ska enligt uppgifter från källor till Bloomberg News ändå redan planera för en ny telefon på ett liknande tema som ska släppas under 2020. Enligt uppgifterna så handlar det om en telefon med en skärmstorlek på 6,7 tum, men som går att fälla ihop till en liten behändig fyrkant. Skärmen ska vikas inåt, precis som på klassiska flipptelefoner. 

Ska tilltala fler

Enligt källorna bakom uppgifterna så ska den nya telefonen vara både smidigare och tunnare än Galaxy Fold. Den ska dessutom vara betydligt billigare, och för att den inte ska kännas allt för ”prylnördig” så sägs man ha tagit hjälp av den välrenommérade amerikanske designern Thom Browne i formgivningsarbetet. Tanken ska vara att telefonen ska kännas som en lyxpryl mer än en teknikpryl. Telefonen ska ha ett kamerahål för selfiekameran i övre kanten av innerskärmen, medan två kameror kommer att finnas på utsidan. Samsung har valt att inte kommentera uppgifterna. Analytikern Ben Wood säger till Bloomberg att han tror att Samsungs nya böjbara telefon mycket väl kan vara precis vad marknaden väntar på. 

Källa