https://www.mobil.se/nyheter/vi-kollar-in-misfit-shine-2-och-ray
561931
Nyheter
IFA 2016

Vi kollar in Misfit Shine 2 och Ray

Misfit Ray
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Ray-01.jpg?itok=4xL3gCSa', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Ray-01.jpg?itok=Cg5su5L5', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Ray-01.jpg', w: 640, h: 406, title: 'Misfit Ray ' },]
Det amerikanska stegräknarföretaget vill göra ett större avtryck i Europa med sina nya produkter.

Det är knappast några nyheter vi pratar om från Misfit. Shine 2 släpptes i november förra året och Ray fick vi se redan på CES-mässan i början av året. Även om företaget samtidigt har haft en närvaro i Europa berättar de för oss att de med hjälp av de ”nya” produkterna vill börja synas mer på vår kontinent.

Misfit Shine 2

Shine 2 har slimmats mer jämfört med föregångaren och har lite bättre hårdvara för stegräkning. Den stora poängen här, precis som alltid hos Misfit, är dock att enheten kan bäras på många olika sätt. Antingen som ett armband, men också som till exempel ett halssmycke.

Smyckesdelen är ännu tydligare hos Ray, som vi hann spendera mest tid med på mässan. Stegräknaren kommer i en mängd olika färger, har massvis med halskedjor och armband tillgängliga och är helt enkelt gjord för att mer se ut som ett smycke än stegräknare. Röret i sig känns kanske en aning tjockt, men på det stora hela har de lyckats med sin uppgift.

Misfit Ray

Genom att knacka på röret kommunicerar du även med enheten. Som enklast kan du använda den för att pausa din musik, men har du någon av företagets lampor kan du även använda knackningen på Ray som fjärrkontroll för lamporna. Åt andra hållet kan Ray prata med dig med hjälp av en lysdiod eller den inbyggda vibrationsmotorn och de båda kan användas för både larm och samtalsnotifieringar.

Misfit Ray

Både Ray och Shine 2 finns till försäljning nu för ungefär en tusenlapp (extra armband exkluderat) och hittas enklast via företagets hemsida.

Relaterade artiklar