https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-misfit-shine-2
560157
Nyheter
Färgglatt

Här är Misfit Shine 2

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/misfit-01.jpg?itok=eYDzjtzJ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/misfit-01.jpg?itok=EIg1iycA', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/misfit-01.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Misfit uppdaterar sin stegräknare med nya funktioner.

Misfit har gått från crowdfunding till att bli en ganska stabil spelare på marknaden för aktivitetsband och som inte riktigt räds att färga sina enheter efter det företag som haft lust att slänga en säck pengar åt deras håll (bland annat Coca Cola, Speedo och Victoria’s secret). Samtidigt har de släppt budgetvarianter av stegräknaren och även en hel del sidoprylar som separata sömnmätare och lampor.

Nu är det dock dags för den första riktiga uppdateringen av originalet Shine, helt enkelt döpt till Misfit Shine 2. Huvudfunktioner  på insidan är att accelerometern får sällskap av en magnetometer för att kunna erbjuda än mer exakta data för steg och sömn. Samtidigt har den redan minimala enheten blivit ytterligare lite tunnare och precis som förut håller batteriet i ett halvår innan det behöver bytas ut.


På mjukvarusidan finns det också en del nyheter. Precis som med tidigare enheter kan du styra vissa funktioner i telefonen, exempelvis ta en bild med kameran, via Shine 2. Numera stöds även notifikationer från telefonen, vilka visas genom både färgade lysdioder och vibration (då enheten saknar skärm är lysdioder det mest visuella du kan få). Till skillnad från tidigare modeller kan lysdioderna visa olika färger, bland annat för att separera varifrån olika notiser kommer. Enheten är även vattentålig ner till 50 meter och likt tidigare modeller är den kompatibel med både Iphone och Android.

Vill du ha en Shine 2 får du vänta till november, men då kan du få den i guldrosa eller svart för 100 dollar stycket.