Genomtänkt och snygg

Vi kollar in Sony Xperia S

Vi har tittat närmare på Sonys senaste lur, Xperia S, och ett par nya tillbehör.

Publicerad Uppdaterad

Sony Ericsson finns inte mer utan Sony har köpt upp Ericssons del i företaget och inom kort kommer det enbart att stå Sony på telefonerna. Affären är inte helt godkänd ännu, men Sony (Ericsson) lovar att de telefoner som presenterats på CES kommer att släppas under Sonys eget märke.

Sony Xperia

Först ut bland de presenterade lurarna var Xperia Ion, en 4g-telefon enbart avsedd för den amerikanska marknaden. Utöver 4g och en lite större skärm (it’s american size som en av Sonys representanter beskrev det) är det dock inga större skillnader mot Xperia S, som släpps i hela världen under första kvartalet i år.

Xperia S känns lite som en återgång till den lite mer fyrkantiga designen Sony Ericsson körde på för några år sedan, i alla fall sedd från framsidan. Längst ner på telefonen sitter en genomskinlig remsa som både gömmer antennen, men även lyser upp och visar de vanliga menyikonerna för Androidtelefoner. Känslan känns genomgående rätt bra, men det genomskinliga bidrar till en viss plastig känsla.

Även om det inte rör sig om en färdig mjukvara rullar allt på snabbt i telefonen, där hastigheten när du tar bilder märks tydligast. Xperia S innehåller även en funktion som gör att du kan få igång kameran utan att behöva låsa upp telefonen. Dels för att snabbt kunna ta bilder, men troligen kommer det även leda till att insidan på byxfickor blir ett vanligt motiv.

På det stora hela känns det som en riktigt genomtänkt telefon med snygg utsida. Insidan är Android 2.3 än så länge, men kommer att begåvas med Android 4.0 under våren.

Smartwatch

Den inte helt lyckade Live View får en uppföljare i form av Smartwatch. Denna gång är hela skärmen tryckkänslig till skillnad från enbart kanterna som med första modellen. Även byggkvaliteten har förbättrats en smula men fokus ligger fortfarande på en blåtandskopplad enhet som styr musik, samtal och träningsappar från din handled. Kommer att landa på strax under 1 500 när den släpps i slutet av första kvartalet.

Smart Tags

För att dra nytta av NFC-funktionen i Xperia S har släpps även Smart Tags. Det är NFC-brickor som vid aktivering ställer in telefonen efter dina egna behov. Placera en bricka i bilen som automatiskt kopplar upp blåtanden och startar ett navigationsprogram till exempel.