Uppföljare till Steel HR

Withings ScanWatch har koll på hjärtflimmer och sömnapné

Withings nya hybridklocka har kontinuerlig pulsmätning och larmar vid hjärtflimmer eller sömnapné, med en batteritid på 30 dagar.

Publicerad Uppdaterad

Withings, som under ett par år var en del av Nokia men nu är ett självständigt bolag, gör klockor och andra smarta produkter med fokus på hälsa. Särskilt imponerade var vi av Steel HR, som kombinerade en riktig urtavla med en liten display för stegräkning och pulsmätning, som hade allt man väntade sig av en aktivitetsmätare i elegant förpackning, och dessutom en batteritid på 30 dagar.

Efter flera år lanserar nu Withings den första verkliga uppföljaren till Steel HR, vid namn Scanwatch. En av de främsta nyheterna är att pulsmätaren nu kan ta ekg, och utifrån det detektera hjärtflimmer. En liknande funktion finns i Apple Watch, men här har vi alltså en hybridklocka med riktig urtavla, och dessutom 30 dagars batteritid. Scanwatch mäter även syresättningen i blodet, och med hjälp av det kan den detektera sömnapné och larma om det.

Designen är subtilt ändrad jämfört med föregångaren, men fortfarande handlar det om en klocka som ser ut som en vanlig klocka. Förutom den lilla oled-displayen kan du även få information via en tillhörande app, dit klockan synkar via Bluetooth.

Priset är satt till 250 euro, drygt 2500 kronor, för varianten med 38 mm-urtavla, och drygt 3000 kronor med 42 mm-urtavla. Withings räknar med att klockorna börjar säljas i andra kvartalet efter godkännande av hälsomyndigheter, men det finns risk för förseningar här, sist man räknade med säljstart andra kvartalet för en klocka med hälsofunktioner dröjde det till september innan den började levereras.

Källa