https://www.mobil.se/nyheter/withings-slapper-smartwatch-med-ekg-matning
566417
Nyheter
Franska tillverkaren utmanar Apple Watch

Withings släpper smartwatch med EKG-mätning

Franska Withings har tagit det allt annat än lugnt sedan man såldes tillbaka till grundaren, efter att ha tillhört Nokia Health en tid. Och man lyckas onekligen väcka uppmärksamhet med sina produkter.

På CES-mässan som just nu pågår i Las Vegas har Withings nu till exempel visat upp en smartwatch som har EKG-mätning på menyn, precis som Apple Watch Series 4. Klockan är dock nästan bara en tredjedel så dyr som Apples smartwatch, och kan därmed bli en tuff utmanare till Apple när det handlar om att fånga upp konsumenter som är primärt intresserade av hälsofunktionalitet. Klockan har två sensorer på undersidan och en på kanten. Den som vill kolla sitt EKG trycker bara simultant på båda sidor av klockan och därefter får man en avläsning inom 20 sekunder. Resultatet laddas upp till den tillhörande appen Health Mate. 

Flera fitnessfunktioner

I övrigt har klockan en sensor som känner av hur många trappsteg man går under dagen, liksom klassisk stegräknare. Den är dessutom vattentät och erbjuder GPS-funktionalitet via en tillkopplad smartphone. Själva urtavlan är analog, och med det kommer förstås en riktigt bra batteritid. Ett batteri ska enligt Withings räcka ett helt år, även om man gör en EKG-avläsning två gånger om dagen. Klockan, som får namnet Move ECG, kommer att släppas under andra kvartalet och priset landar på 130 dollar. Vad det innebär vid en eventuell lansering i Sverige återstår att se. En enklare version utan EKG-funktion kallad enbart Move släpps redan i februari. Den kommer att kosta 70 dollar.