Tidigare uppgradering för X10-serien

X10 får Android 2.1 under kvartal 3

De större uppgraderingar som Sony Ericsson utlovat för sina tre X10-modeller kommer att börja skickas ut redan under tredje kvartalet. Under kvartal fyra kommer resterande uppgraderingar för den stora X10.

Publicerad Uppdaterad

I samband med att man lanserar den nya modellen X8 går Sony Ericsson ut med en ändrad tidsplan för uppgraderingarna av X10, X10 Mini och Mini Pro. Enligt den tidigare planen skulle man släppa en Android-uppgradering från den nuvarande version 1.6 till version 2.1 för de tre modellerna under fjärde kvartalet och samtidigt förse X10 med möjlighet att spela in video i HD-upplösning samt uppdatera Timescape och Mediascape.

Nu meddelar man att de förstnämnda uppgraderingarna, alltså 2.1 och HD-video, kommer att bli tillgängliga "från och med kvartal tre".

Anledningen till den vaga formuleringen är att telefonerna kommer att få uppgradering under tredje kvartalet i vissa länder och först under fjärde kvartalet i andra länder. Svenska användare kan dock räkna med att höra till den första gruppen.

-Sverige kommer att vara bland de marknader där uppgraderingen sker under tredje kvartalet, säger Gustav Brusewitz på Sony Ericsson till Mobil.

Under fjärde kvartalet ska en uppgradering som lägger tilll DLNA-stöd samt förbättrar Timescape och Mediascape släppas, den berör dock bara den stora X10-modellen.

- Huruvida det kommer något mer har vi inte kommunicerat, säger Brusewitz apropå eventuella ytterligare uppgraderingar under fjärde kvartalet även för X10 Mini och Mini Pro.