https://www.mobil.se/nyheter/x8-sony-ericssons-billigaste-android
362691
Nyheter
Cirka 2000 kronor

X8 - Sony Ericssons billigaste Android

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/646111.jpg?itok=DccX_Z1y', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/646111.jpg?itok=-wDyPsUa', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/646111.jpg', w: 580, h: 322, title: ' ' },]
Med ett pris på cirka 2000 kronor blir mellanmodellen X8 billigare än Sony Ericssons X10 Mini-modeller. Storleksmässigt hamnar den mellan den stora X10 och de små X10 Mini.

Ryktena om en kommande Android-mobil med modellnamnet X8 visade sig stämma. Sony Ericsson har försett den med samma gränssnitt som X10 Mini och Mini Pro men X8 är en något större telefon som därmed har en större skärm. Storleken är 3 tum och upplösningen är 320x480 bildpunkter, även den ett mellanting mellan föregångarna. Den kapacitiva skärmen uppges vara reptålig, Sony Ericsson gör en jämförelse med hårdhetsgraden 6H för blyertspennor.

X8 är en telefonen med Android. Vilken version av systemet den kommer att ha vid säljstarten under tredje kvartalet är inte helt klart.

- Den kommer antingen med 1.6 eller 2.1, säger Gustav Brusewitz på Sony Ericsson till Mobil.se.

Det beror dels på när Sony Ericsson är klar med sin egen version av Android 2.1, dels när X8 börjar säljas på olika marknader. I vissa fall kan det också variera från operatör till operatör. Enligt Brusewitz kommer det i vilket fall som helst bara att handla om några veckor innan den som eventuellt köper en X8 med version 1.6 kan uppgradera till 2.1.

Gränssnittet känns som sagt igen från Mini och Mini Pro och i likhet med dessa har telefonen Timescape-applikationen som samlar olika typer av kommunikation som man har haft med sina kontakter. En annan likhet är att man prioriterat bort Mediascape som finns i den stora X10 och man får nöja sig med mediafunktioner av samma typ som i andra Sony Ericsson-mobiler.

Xperia X8 ska börja säljas på den svenska marknaden någon gång under tredje kvartalet i två färgvarianter som Sony Ericsson kallar white/white och white/blue.

Enligt Gustav Brusewitz kommer det svenska priset att hamna på cirka 2000 kronor. Det betyder att X8 sannolikt blir en av de allra billigaste Android-mobilerna på marknaden.