Utnyttja Iphone till allt

Familjekalender

För många är nog kylskåpsdörren familjens kommunikationscentral. Där ser du vad barnen får till mat i skolan, när någon i ­familjen ska åka bort och där finns vännernas födelsedagar, inbjudningar, datumen för barnens idrottsdagar, träningar och andra aktiviteter.

Publicerad Uppdaterad

Läs mer:

Iphone som musikspelare

Synka med datorn

Nackdelen är att kylskåpet är väldigt svårt att ta med sig. Du måste helt enkelt stå framför kylskåpsdörren för att kunna lägga till ny information och för att kunna ta del av den som finns.

Iphone kan vara familjens, fotbollsklubbens, kompisgängets eller arbetsgruppens gemensamma kylskåpsdörr med viktiga tider och saker alla måste komma ihåg. Det fina är att alla inblandade inte behöver ha Iphone. Det går nästan lika bra med en annan mobil med inter­netuppkoppling, eller för den del att de ibland har tillgång till en vanlig dator. Blir du avskräckt vill jag poängtera att det inte är svårt att sätta igång.

Enklast är att använda Googles kalender på internet och den är skyddad så att bara ni ser den. Varje person som vill vara med skaffar ett Googlekonto, som är gratis. Den som har ett Gmailkonto har redan ett konto färdigt att använda.

1. Skapa ett konto på Gmail om du inte redan har ett. Det behövs för att använda Google Kalender.

2. Gå till google.com/calendar och skapa en ny kalender. Bjud in de som ska medverka genom att ange deras Gmailadresser.

3. I din Iphone skapar du ett nytt mejlkonto och klickar på Exchange som mejltyp och anger sedan uppgifterna du ser här intill. Välj så att kalender synkas, det räcker.

4. För att kalendern verkligen ska dyka upp i telefonen behöver du nu bara skriva in adressen m.google.com/synk i telefonens webbläsare Safari. Där loggar du in med ditt Gmailkonto och kryssar i kalendern eller kalendrarna som du vill ha tillgängliga i telefonen.

Läs mer:

Iphone som musikspelare

Synka med datorn