Rykte efter patentansökan

Bättre stöd för enhandsläge i Galaxy S5?

Bild: Galaxy Club
Bild: Galaxy Club
Bild: Galaxy Club
Bild: Patent Bolt

Enligt tidigare rykten ska produktionen av Samsung Galaxy S4:s efterföljare, S5, starta i januari, med en planerad säljstart i mars. I samband med att vi närmar oss den påstådda produktionstarten blir ryktena allt fler. Vi summerar här de senaste, som härstammar från en rad nya patentansökningar.

Publicerad Uppdaterad

En ny patentansökning pekar på att Samsung jobbar med att förbättra navigering på skärmen i enhandsläge. Patenritningar som Galaxyclub publicerat visar hur användaren kan svepa fingrarna på skärmen för att definiera en yta som är bekväm och som sedan används som standardyta för exempelvis tangentbordet. 

En annan patentansökan, som Android Community rapporterar om, tyder på att Samsung även arbetar med att ta fram en ögonskanner till mobiler. Samsung har tidigare sagt att nya flaggskeppet inte skulle innehålla en fingeravtrycksskanner.

Medan tajmingen av patentansökningarna kan tyda på att tekniken kan komma att användas i kommande Galaxy S5 är det dock ingenting som är bekräftat.

Enligt tidigare uppgifter räknar Samsung med att producera en miljon S5 under januari och sex miljoner i februari för att kunna börja sälja telefonen i mars.

Källa