Säljstart i mars

Rykte: Galaxy S5 i produktion om en månad

ETNews i Korea hävdar att Samsung planerar att börja sälja Galaxy S5 redan i mars och att produktionen startar i januari. Samtidigt med Galaxy S5 ska även Gear 2 lanseras.

Publicerad Uppdaterad

Vi kan naturligtvis inte garantera tillförlitligheten på uppgifterna från koreanska ETNews. Tidigare rykten har talat om att Samsung funderat på att lansera en ny premiumserie med metallmobiler för att minska gapet i tid mellan toppmodellerna, men enligt de senaste uppgifterna ska man alltså snarare ha fokuserat på att tidigarelägga säljstarten för Galaxy S5. Enligt ETNews räknar Samsung med att producera en miljon S5 under januari och sex miljoner i februari för att kunna börja sälja telefonen i mars.

Metallmobilen verkar dock inte vara helt uträknad, för enligt ETNews ska Galaxy S5 komma i en variant med metallskal och flexibel display (då man inte gärna kan böja en metallmobil lär displayen enbart användas för att ge telefonen någon form av krökt form), och en plastmodell med vanlig skärm.

Samtidigt med lanseringen av Galaxy S5 ska även en ny version av mobilklockan Galaxy Gear lanseras, som ska vara 15 - 20 procent tunnare än första generationens Gear.