Aviseringshistorik

Tips: Så hittar du aviseringar du svept bort i Android

Sveper du bort aviseringar för snabbt och sedan ångrar du dig? Slå på aviseringshistoriken.

Aviseringarna i telefonens överkant kan fungera som ett slags inkorg och att göra-lista, men det är lätt att råka ta bort en avisering av misstag, till exempel genom att gå in i appen. Som tur är finns det numera en aviseringshistorik i Android där du kan gå in och bläddra bland det senaste dygnets aviseringar. Denna funktion är dock avslagen som standard på de flesta mobiler, så det första du behöver göra är att slå på den.

Du hittar funktionen under aviseringar i inställningarna. Har du en Samsungmobil måste du klicka dig vidare ner till Avancerade inställningar under Aviseringar.

När du slagit på aviseringshistoriken hittar du aviseringarna sorterade dels som nyligen avfärdade, dels de senaste 24 timmarnas aviseringar sorterade efter app. Aviseringarna här är rätt kortfattade och du kan inte interagera med dem, men som en påminnelse om vad det var som plingade till som du svepte bort för fort är det bra.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips för hur du hanterar aviseringar i Android.