Google AR

Moto Z-lurar kan få Tango

En högt uppsatt Motorola-chef antyder att en kommande modul för Moto Z-serien kommer att göra den kompatibel med Googles augmented reality-standard Tango.

Publicerad Uppdaterad

Motorola Mobilitys president Aymar de Lencquesaing har på ett event i Chicago sagt till de närvarande reportrarna att Lenovo-ägda Motorolas Z-mobiltelefoner kan ”troligen kommer att ha en Tango modul”. Dock ville ha inte svara på om en sådan modul var under utveckling i dagsläget.   

Tango är Googles augmented reality-standard (förstärkt verklighet). Den kombinerar en mobiltelefons dubbla kameror och en del andra sensorer för att kunna mäta djup och rörelse och på så vis kan mobilen bättre lägga till virtuella objekt i den verkliga miljön som visas på skärmen.

I dagsläget är Lenovos Phab 2 Pro den enda mobilen på marknaden som kan skryta med stöd för Tango. Men att företaget funderar på att utöka stödet till den moddbara Z-serien är inte så underligt. Även om Tango i dagsläget har en del problem så visar den fantastisk potential när apparna som nyttjar den väl fungerar som tänkt.   

”Augmented reality på en mobiltelefon är en teknologi som förmodas stanna kvar. Självklart kommer vi att följa, eller leda, marknaden på detta område”, säger Lencquesaing, enligt Engadget.

Om tekniken visar sig bli eftertraktad på en bred kommersiell front, till skillnad mot exempelvis 3d-kameror i mobiler som var inne ett tag innan det blev ett minne blott, så kan Tango även visa sig vara en katalysator för Moto Mods som tillbehör.

Källa