Håller den bättre än sist?

Ny version av Jawbone Up

Jawbone har släppt en ny version av såväl stegräknaren Up som dess tillhörande app.

Publicerad Uppdaterad

Jawbones aktivitetsmätare Up kändes ganska förlegad när vi testade den  mest på grund av avsaknaden av trådlös uppkoppling. Vi testade version två av enheten, efter att Jawbone dragit tillbaka den första utgåvan på grund av extrema konstruktionsfel. Version två verkar inte ha haft bättre tur med den saken, utan vi har hört många som fått byta ut eller lämna tillbaka enheten för att den helt enkelt går sönder väldigt ofta.

Jawbone nämner inte något om en bättre konstruktion i deras nya Up24 utöver att dess knapp ska ha förfinats. Samtidigt utesluter de, åtminstone till en början, samtliga Androidanvändare med den nya modellen.

Up24 är mer eller mindre samma band som föregångaren. Skillnaderna är att laddkontakten numera är en två millimeter stor plugg istället för 3,5 millimeterspluggen som tidigare (så nej, den passar inte i hörlursuttaget som sist) och att bluetooth 4.0 byggts in för överföring. Nackdelen är att enheten i dagsläget enbart kommunicerar med Ios-enheter, då stödet för bluetooth 4.0 är väldigt skralt i Androidlägret för stunden. Prislappen har även gått upp till 149 dollar, alltså mellan 1 200 och 1 500 när den väl kommer hit.

Jawbones app har uppdaterats även den, vilket alla användare kan ta del av. De främsta nyheterna kommer i form av notiser, som ska påminna dig om att exempelvis röra lite extra på dig eller att du inte druckit vatten på ett par timmar.