Rykte

Oneplus 5 får 8 GB arbetsminne

Oneplus 5 kan komma med hela 8 GB arbetsminne, om man får tro färska rykten från Kina.

Oneplus 5 – som ologiskt nog lär vara namnet på nästa Oneplus-enhet – sägs få hela 8 GB arbetsminne, det vill säga dubbelt så mycket som dagens standard-RAM för smartphones.

Publicerad Uppdaterad

Obekräftade uppgifter med ursprung i Kina gör gällande att man kommit över specifikationerna för nästa Oneplus-flaggskepp, en enhet som sägs få namnet Oneplus 5 (detta trots att den tidigare enheten hette Oneplus 3T, men siffran 4 anses betyda otur i Kina). Och om uppgifterna stämmer så är det en enhet med riktigt imponerande specifikationer vi har att vänta oss.

Mycket minne
Den mest iögonfallande uppgiften gäller RAM-minnet som anges bli 8 GB, det vill säga dubbelt så mycket som de flesta flaggskepps-telefoner kommer med idag. Det vore dock inte helt oväntat, eftersom Oneplus 3 var en av de första telefoner som släpptes med hela 6 GB arbetsminne, så det finns lite tradition på området.

Imponerar även i övrigt
Men även specifikationerna i övrigt vittnar om en mycket kraftfull enhet. Under skalet sägs Qualcomms Snapdragon 835-chipp sitta och skärmen ska ha en upplösning på 1 440 x 2 560 pixlar, något som innebär att det blir den första Oneplus-enheten hittills som har högre upplösning än Full HD. Några uppgifter om lagringsutrymme har ännu inte läckt ut.  

Källa