Exklusiva bilder

Så ser S6 ut enligt ryktena

Samsung skojar med alla rykten kring Galaxy S6 och nu kan vi på Mobil exklusivt visa upp en mockup av svenskarnas förväntningar på telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Det finns mängder av rykten kring Samsungs kommande lanseringsöndag och vad en Galaxy S6 kan tänkas innehålla. För att skoja lite med det har Samsung själva satt ihop en sajt med mockups av allt som ryktena pratar om. Här i Sverige går Samsung och dess PR-byrå dock ett steg längre, vilket gör att vi på Mobil har fått tag i en 3D-printad mockup av det som folk förväntar sig av telefonen. 

Tillsammans med Yougov har strax över 1000 svenskar tillfrågats vad de förväntar sig av nästa generations smartphone (utan att rent ut nämna Samsung eller deras kommande modeller, men det är någorlunda underförstått).  Bland topp fem av folks främsta förväntningar finns ”extremt tunn”, ”riktigt bra kamera”, ”skärm som täcker hela telefonen”, ”skärm utan knappar” och ”böjd skärm”. Hela listan kan ni se i bildspelet här ovan.


Vi på Mobil har fått tillgång till en exklusiv 3D-printad mockup som innehåller ett par av funktionerna från undersökningen. Vi har fått höra att det ska finnas ett fåtal modeller till ute i omlopp, men vår modell har i alla fall två distinkta funktioner. Dels är det den extrema tunnheten som finns representerad, men även funktion nummer sju i popularitetsskalan: ”framåtriktade högtalare för en bättre ljudupplevelse”.  Vårt plastexemplar har detta illustrerat i form av en snurrbar platta på baksidan, där högtalarna kan vridas fram för att ge extra ljud på mot användaren (just vår 3D-print hade dock inga rörliga delar, utan hade högtalarna framme hela tiden). Fler bilder av den finns uppe i bildspelet.

Under samlingsnamnet ”isthisthenext” har Samsung skapat en skämtsajt där de gjort 3D-modeller av andra förväntade funktioner och designval som de snappat upp lite överallt. De har minst sagt överdrivit vad ryktena säger, men det är en rätt kul spinn på hela ryktesfloran som omger lanseringen av deras toppmodell.

Har ryktessnurran kring lanseringen av nya toppmodeller blivit så pass galen att det är läge för tillverkarna att börja skämta om det? Samsung verkar i alla fall tycka det.

Källa