Samsung Gear 2 Solo

Sim-kortplats i nästa smarta Samsung-klocka

Samsung Gear kan få en uppföljare med plats för sim-kort.

Med Samsungs nästa smarta klocka behövs ingen mobil för att ansluta till internet.

Publicerad Uppdaterad

På en tillställning i San Fransisco nu på onsdag väntas Samsung visa upp en rad nya kroppsburna produkter. Inför arrangemanget duggar det förstås tätt med rykten om vad som komma skall, och en av de enheter som tycks vara på gång är en ny fristående smart klocka. 

Klockan, som enligt en indisk importloggningssajt uppges få namnet Samsung Gear 2 Solo, blir om uppgifterna stämmer Samsungs första smarta klocka med egen sim-kortplats. Med ett eget sim-kort så kommer klockan i så fall inte behöva ansluta till en mobiltelefon för att kunna nå internet eller ringa samtal (om nu det sistnämnda ens är en funktion särskilt lämpad för en klocka är en annan femma). Modellnumret för Samsung Gear 2 Solo är SM-R710 och prislappen för klockan tros hamna någonstans mellan 1500 och 2500 kronor.

Enligt uppgifter i Wall Street Journal så är det väntade tidsfönstret för när Samsung visar upp klockan dock satt till inom de närmsta månaderna, vilket innebär att det är långt ifrån säkert om klockan kommer att vara en av de produkter som Samsung kommer att visa upp under tillställningen i San Fransisco nu på onsdag.

Kroppsburna enheter är ett prylområde som spås en snabb tillväxt i år, med flera stora företag som ligger i startgroparna för att lansera egna prylar. Enligt analysfirman IDC förväntas försäljningen av kroppsburna prylar tredubblas i år, med en total försäljning på runt 19 miljoner enheter. 

Källa