Presentkort för Google Play

Snart kan du köpa presentkort för appar

Foto: Clive Darra

I Sverige och de skandinaviska lanseras nu presentkort för Google Play.

Publicerad Uppdaterad

Google lanserar inom kort möjligheten att köpa presentkort att använda i appbutiken Google Play i de skandinaviska länderna. Med presentkorten, som förutom i Norge, Finland, Danmark och Sverige även är på gång för släpp även i Belgien, kan du köpa allt ifrån appar till böcker och musik på Google Play. Vill du få bättre möjligheter att ta dig vidare i appspel i vilka du kan köpa till bonusfunktioner i själva appen, går det också bra med presentkortens hjälp. Presentkorten introducerades först i USA för två år sedan och där säljs de i en rad butikskedjor som Wal-Mart, Kroger och Gamestop.

Det sistnämnda kan vara en bra idé att använda just presentkort till, exempelvis om du har spelsugna barn som du inte vill anförtro med ditt kreditkort.

Presentkorten för Googles appbutik kommer när de släpps att finnas tillgängliga i valörer om 150, 250 respektive 500 kronor. Eftersom Google så smått har börjat kika på försäljning också av fysiska varor i Play-butiken, så som Samsung Gear Live till exempel, så kan alternativen för presentkortens användning tänkas bli ännu fler framöver.

Däremort är det oklart ännu var korten kommer att gå att köpa bland svenska återförsäljare och butiker.

– Vi har inte blivit kontaktade av Google ännu men då vi är stora på Appstore och Itunes så är vi mycket positiva till det, säger Fredrik Larsson, inköpschef på Pressbyrån. 

– Coop har i nuläget inget beslut på att börja sälja presentkort till Google Play, men följer intresserat utvecklingen, säger Anna Larsson, kommunikatör på Coop.

Källa