Annons

Spela Ituneslåtar

Xbox Music är dött, länge leve Groove

Välkomstskärmen till Groove Music är anpassat för både touch och mus med tangentbord.

Microsoft påminner världen om sin musiktjänst med ett namnbyte inför släppet av Windows 10.

Publicerad Uppdaterad

“Groove beskriver vad människor känner och gör med musik”, det säger Microsoft när de slutligen byter namn på sin tjänst för strömmande av musik. Återlanseringen kommer en vecka efter släppet av Apple Music men också bara tre veckor innan Microsoft släpper Windows 10, operativsystemet som ska få kunder att gå vidare från dess tidigare versioner av Windows. En av de största nyheterna som kommer med namnbytet till Groove är att du i appen kommer kunna spela upp musik du har lagt upp på molntjänsten Onedrive, samt “även låtar köpta på Itunes”, påpekar de.

Multimiljardföretaget vill återlansera sina tjänster med nya namn. Xbox Video blir Movies & TV och Xbox Music blir Groove Music. De båda tjänsterna får både ett nytt utseende och nya funktioner. Microsoft säger att de nya namnen gör apparna lättare att identifiera för den “breda användarbasen”. 

Havet av strömmande musiktjänster är nu så välfyllt att det kan bli förvirrande. Likaså kan det bli förvirrande när ett företag blandar ihop sina olika märken i ett försök att samla underhållning på ett ställe. Microsoft försökte först att passa in all sin underhållning under samma varumärke, nämligen Xbox, som både då och nu är mest känt för tv-spelunderhållning. På dessa grunder lär Microsoft ha valt att slopa Xbox-delen av namnen för sina underhållningstjänster och låta dem tala för sig själva.

Det nya gränssnittet ska vara lätt att använda oavsett om man har tangentbord och mus eller en pekskärm. Låter det bekant så berättade Microsoft tidigare i år att deras mål med Windows 10 var att gränssnitt skulle anpassa sig automatiskt beroende på vilken enhet man använder. Xbox Music finns sedan tidigare att ladda ner till både Ios och Android och med Microsofts intresse för att bredda sitt utbud på andra marknader lär de återlanserade tjänsterna så småningom dyka upp på både Apples App Store och appbutiken i Google Play Store.