Designtelefon i rostfritt stål

Xperia T3 - Ståltelefon från Sony

Xperia T3 är namnet på Sonys nya mellanprismobil som börjar säljas inom kort i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Sonys Xperia-familj utökas nu ytterligare med Xperia T3. Den 4G-förberedda telefonen utmärker sig bland annat genom att vara väldigt tunn. Den är nämligen bara 7 millimeter tjock, medan höjden och bredden är 150,7 respektive 77 millimeter. Design med kanter i rostfritt stål (vilka också används för att förstärka antennsignalen i mobilen) till trots så är den även snål med vikten, telefonen väger nämligen in på 143 gram.

IPS-skärmen på Sony Xperia T3 mäter 5,3 tum till storleken och har en upplösning på 1280 x 720 punkter med en pixeltäthet på 277 PPI. Kameran på baksidan levererar 8 megapixel och kan aktiveras med en kameraknapp samt klarar bland annat av ta HDR-bilder. Samtals/selfies-kameran på framsidan av telefonen har en upplösning på 1,1 megapixel. Kamerafunktionerna ser ut för övrigt till stor del ut att bli liknande som i prestandaluren Xperia Z2, med AR-effekter, timeshift-funktionalitet, med mera. Något 4K-stöd finns dock inte och det nämns heller inte något om möjlighet till slowmotion-inspelning.

En Qualcomm Snapdragon 1,4 GHz quadcore-processor står för kraften i mobilen, vars arbetsminne är 1 GB stort. Android-versionen som körs är Kitkat 4.4. För strömmen står ett 2500 mAh-batteri som utlovas leverera upp till drygt 63 timmars musiklyssnande eller cirka 8 timmars video. Samtalstiden uppges samtidigt till strax under 13 timmar.

Sony Xperia T3  kommer att säljas i Sverige genom operatören Tre med start i juli månad, uppger Sony i ett pressmeddelande. Prislappen hamnar runt 3 000 kronor.

Källa