Omstart för att-göralistan

Apptips: Microsoft To-Do

Microsoft har en bit kvar innan deras nya att-göra-app kan mäta sig med alternativen.

Publicerad:

5 maj 2017 - 12:34

Uppdaterad:

5 maj 2017 - 13:29

Det finns gott om populära appar för de som vill göra att-göralistor för att hålla ordning på sitt liv. En av dem, Wunderlist, köptes för en tid sedan upp av Microsoft, och nu står det klart att planen är att göra en helt ny app, Microsoft To-Do, som ska ersätta Wunderlist.

Microsoft låtsas inte som att To-Do är färdig, och det är först när man anser att To-Do har tillräcklig funktionalitet som man tänker stänga ner Wunderlist. Redan nu kan du dock importera att-göralistor från Wunderlist (och Todoist) till To-Do.

Det finns trevliga saker med To-Do. Appen finns till Windows 10, Android och Ios samt som webbtjänst synkad mot ditt Microsoft-konto, så du kan nå dina listor nästan varifrån som helst. Strukturen och layouten är föredömligt tydlig. Men fortfarande är det väldigt mycket som saknas.

Du kan göra flera olika listor med att göra-punkter och namnge dem, men det finns inget system för taggar om du vill att en viss punkt ska finnas med på mer än en lista. Det finns i dagsläget inget sätt att dela listor, även om den kryptiskt döpta och i förväg skapade listan “sällskapsrum” antyder att det är en tilltänkt funktion.

Det finns inte heller några funktioner för att avkryssa alla rutor, om du till exempel vill ha en packlista eller annan checklista som du återanvänder. Och du kan inte heller sätta någon som helst prioritering på arbetsuppgifterna.

Listan “Min Dag” ska ha någon form av artificiell intelligens som ska föreslå vilka uppgifter du borde beta av i dag, men det är svårt att se att den skulle kunna vara baserad på något annat än hur länge uppgiften legat oåtgärdad. Microsoft talar även om fullständig integration med Office, men det är svårt att se även vad det ska tillföra eller ens innebära.

Det To-Do gör, gör den på ett snyggt och bra sätt, men det är fortfarande en väldigt rudimentär app och mer av ett framtidslöfte än ett faktiskt alternativ till mer avancerade listappar.

.

.

 

.