Snart till Sverige

Officiell nu: Google Nexus 5

Google har så lanserat Nexus 5 officiellt efter en lång tid med många rykten. Nexus 5 kommer till Sverige i mitten av november.

Publicerad Uppdaterad

På torsdagkvällen lanserade Google alltså officiellt nya telefonen Google Nexus 5. Det man lyfter fram mest är hastighet och batteritid samt nya kamerafunktioner. Google Nexus 5 är även den första telefonen som levereras direkt med nya versionen av Android; 4.4 Kitkat. Mycket med Google Nexus 5 är som väntat. Det är LG som tillverkar telefonen och det är givetvis en telefon som är utrustad med 4G. Skärmen är på fem tum och det här handlar föga förvånande om den tunnaste och snabbaste Nexus-modellen någonsin. När du inte använder skärmen på telefonen ska du även kunna styra den med rösten. Man säger bara OK Google och kan sedan ge telefonen röstkommandon utan att behöva trycka på en enda knapp. 

Bilder i mörker

Enligt Google så ska kameralinsen på Nexus 5 släppa in ovanligt mycket ljus vilket förhoppningsvis gör det lättare att ta bra bilder i dåligt ljus och skarpare actionbilder. Viktigt för kameran är att Nexus 5 är utrustad med optisk bildstabilisering, vilket gör att eventuella skakningar när du tar bilder ska kompenseras. Ett nytt HDR-läge ska också bidra till bättre bilder än tidigare. 

Telefonen säljs redan nu i USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Japan och Korea via Googles webbutik. Till Sverige kommer den enligt LG i mitten av november och priset stannar då på 4500 kronor.

Fakta Nexus 5

Mått: 69,17 x 137,84 x 8,59 mm

Vikt: 130 gram

Processor: 2,26 Ghz Qualcomm Snapdragon 800 med grafik Adreno 330, 450 Mhz

Lagringsminne: 16 eller 32 GB beroende på modell

Arbetsminne: 2 GB

Skärm: 4,95 tums IPS-LCD med full HD upplösning 1920 x 1080 pixel, 445 pixlar per tum, Gorilla Glass 3

Kamera: 8 megapixel med bildatabilisering, främre kamera på 1,3 megapixel

Batterikapacitet: 2300 mAh

Taltid: 17 timmar

Standbytid: 300 timmar

Övrigt: Trådlös laddning. NFC, 4G/LTE

Tillgänglig: Till Sverige i mitten av november. Nu i USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Japan och Korea.

Pris: 4500 kr