Nytt system

Andromeda på Nexus-platta från Huawei

Nästa surfplatta från Google och Huawei kan komma att lanseras med Andromeda som operativsystem.

Publicerad:

28 sep 2016 - 16:16

Uppdaterad:

28 sep 2016 - 16:16

Enligt 9to5 Google så har sajtens källa bekräftat att det kommer att lanseras en Nexus-enhet gjord av Huawei. De uppgifterna har även framkommit i andra sammanhang, bland annat via den kända tipsaren Evan Blass. Nytt är dock att plattan kan komma att få det nya operativsystemet, Andromeda (internt namn i dagsläget), som sägs vara en Android- och ChromeOS-hybrid. 9to5 Google säger att de även har fått bekräftat att Google har provat att köra Andromeda på HTC Nexus 9 men beslutat att inte lansera operativsystemet på den enheten. 

Från Android Police har det kommit fram uppgifter om att Google planerar att släppa Pixel 3, en bärbar dator under den senare delen av 2017, och att den kommer att ha Andromeda som operativsystem. Det projektet har det interna namnet ”Bison”. Sajten säger att den kommer att bli Googles första enhet med det nya operativsystemet, vilket i så fall motsäger uppgifterna om Nexus-plattan eftersom den enligt ryktena ska släppas redan i år. 

Än så länge handlar det om obekräftade uppgifter, så man bör ta det mesta med en nypa salt. Tidigare uppgifter har nämligen antytt att hela Nexus-serien kommer att läggas ner och att alla ”Google”-enheter, oavsett om det är frågan om Chrome-laptops, surfplattor eller mobiler, istället kommer att gå under det nya namnet Pixel. 

.

.

 

.