https://www.mobil.se/nyheter/apple-p-st-s-ha-s-nkt-kraven-p-face-id
564207
Nyheter
Obekräftade uppgifter

Apple påstås ha sänkt kraven på Face ID

De produktionsproblem som drabbat Apple med Iphone X ska ha gjort att man tvingats sänka kraven på precisionen med funktionen Face ID. Det hävdar källor till Bloomberg. Men uppgifterna tillbakavisas av Apple.

Att Apple sägs ha haft problem med produktionen av Iphone X, till följd av svårigheter med att få fram tillräckligt stora volymer godkända komponenter till funktionen för ansiktsidentifiering är allmänt känt vid det här laget. De senaste uppgifterna gjorde gällande att Apple på grund av flaskhalsen i produktionen bara kommer att ha 2-3 miljoner enheter klara till dess att telefonen börjar säljas i butik nästa fredag. Och enligt källor till affärspublikationen Bloomberg så ska Apple ha tvingats kompromissa med kvalitén på Face ID för att få upp produktionstakten. Enligt källorna ska Apple ha kommit överens med sina underleverantörer om att sänka precisionen. 

Förnekas av Apple

Men Apple hävdar att så inte alls är fallet. I ett uttalande tillbakavisar man nu uppgifterna och skriver att man inte förändrat Face ID ett dugg. ”Vi har varken förändrat precision eller kvalitet och det kommer även i fortsättningen att bara vara en chans på miljonen att någon annan kan låsa upp din telefon med Face ID” skriver Apple, som är känt för sina normalt sett oerhört höga kvalitetskrav. Förhandsbokningarna för Iphone X öppnar i morgon, fredag. Butikspremiär blir det fredagen därpå, det vill säga den 3 november. Först då lär vi få de första indikationerna på hur bra Face ID fungerar.