Obekräftade uppgifter

”Apple-personal har testat Siri-högtalare i sina hem”

Siri – snart i en hemhögtalare nära dig?

Apple ser ut att kunna bli sist på bollen när det handlar om att lansera en smart högtalare. Men enligt uppgifter till Bloombergs Mark Gurman ska Apple-personal ha testat just en sådan enhet i flera månader, något som skvallrar om en förestående lansering.

Publicerad Uppdaterad

Amazon offentliggjorde igår en uppföljare till sin röststyrda hemhögtalare Echo, en enhet som rustats med en pekskärm för att förenkla kommunikationen mellan användarna och AI-assistenten Alexa ytterligare. Just en sådan lösning har Apples marknadschef Phil Schiller tidigare sagt att han skulle fördra framför en renodlad högtalare, vilket satt igång spekulationerna om att en sådan enhet skulle var på gång från Apple. Och nu kommer ytterligare indikationer på att så faktiskt är fallet. 

Anställda har testkört

Det är Bloombergs redaktör Mark Gurman som hävdar att en Siri-baserad högtalare varit under utvärdering och test i flera månader. Bland annat ska anställda på Apple ha fått ta hem enheter och testköra dem i den miljö där de är tänkta att användas. Om uppgifterna stämmer så är det, med tanke på hur långt utvecklingsprocessen tycks ha kommit, inte omöjligt att enheten kan presenteras i samband med Apples utvecklarkonferens WWDC som inleds så snart som den 5 juni. 

Leverantörsskvaller

Även den taiwanesiska publikationen Economic Daily News har tidigare rapporterat om att Apple ska ha satt igång massproduktion av ”en smart högtalare”. Det är dock oklart om det handlar om komponenter till en högtalare eller om det är monteringen av hela högtalaren som inletts. Enligt ryktena ska högralaren vara rustad med en ARM-processor och Apples W1-bluetooth-chipp. Allt bör förstås tas med en rejäl nypa salt, då det handlar om obekräftade uppgifter. Den som lever får se vad framtiden har att bjuda på. 

Källa