Tre och Tele2 saknas fortfarande i listan

Även Telia har nu lanserat esim för Samsung Galaxy Watch

Nu kan även Telia-kunder teckna esim-abonnemang för Galaxy Watch.

Publicerad Uppdaterad

Esim är en tilläggstjänst som du kopplar på till ditt befintliga mobilabonnemang och hos Telia kostar det 69 kronor per månad. Den avgiften bjuder man dock på under de tre första månaderna. Esim innebär att du kan vara tillgänglig på samma nummer i både klocka och mobil oavsett om det handlar om samtal eller sms. Givetvis har du även datauppkoppling direkt i klockan, vilket gör att du kan exempelvis strömma Spotify och lyssna direkt till ett par trådlösa hörlurar om du vill det. 

Inte utan telefonen

Helt oberoende av telefonen är dock inte klockan, ens när du har esim. Är telefonen avstängd, till exempel om den har slut på batteri, så kommer inte sms eller mms fram till klockan. Telefonen fungerar nämligen som brygga för de meddelandetyperna och måste vara igång och ha täckning för att meddelanden ska kunna skickas och tas emot. Vi på Mobil har tidigare testat just Galaxy Watch med esim hos konkurrenten Telenor som var först ut med esim till klockan. Då märkte vi även en del problem med ljudkvaliteten och batteriförbrukningen så fort vi var uppkopplade via 4G i klockan. Man får räkna med att Samsung tillsammans med operatörerna kontinuerligt arbetar för att förbättra batteritiden och sedan dess har även trådlösa hörlurarna Galaxy Buds fått flera mjukvaruuppdateringar för att förbättra såväl stabilitet i anslutningen som ljudkvaliteten.

Två operatörer återstår

Efter Telias lansering av esim till Galaxy Watch återstår det nu Tre och Tele2 som båda lovat att lansera esim till Galaxy Watch innan årsskiftet. Telenor har esim till Galaxy Watch sedan innan sommaren och då något billigare än Telia, närmare bestämt 49 kronor i månaden.