Tillverkare av bränslecellsbatterier till Nasdaq

Batteritillverkare siktar på börsnotering

MyFC, tillverkaren av den bränslecellsdrivna laddaren Powertrekk, har nu siktet inställt på den amerikanska Nasdaq-börsen.

MyFC är ett svenskt företag som har rönt en hel del uppmärksamhet med sin bränslecellsdrivna batteriladdare Powertrekk. Nu siktar företaget på att bli noterat på Nasdaq-börsen.

Publicerad Uppdaterad

MyFC:S bränslecellsdrivna batteriladdare Powertrekk har varit under utveckling under flera år, och finns sedan en tid tillbaka att köpa i Sverige och ett 20-tal andra länder. Laddaren drivs på vatten, som reagerar med en saltpuck vilken frigör vätgas. Vätgasen leds sedan genom en bränslecell och skapar elektricitet. Den enda restprodukt som blir av processen är vanligt vatten.

Nu har MyFC siktet inställt på Nasdaq-börsen. Under förra veckan lämnades nämligen en ansökan från MyFC in om notering på First North-listan på Nasdaq OMX-börsen. Om ansökan blir godkänd så kommer aktiehandeln för MyFC att kunna påbörjas tidigast den 27 maj.

Någon nyemission kommer inte att göras i samband med noteringen, eftersom MyFC tog in 40 miljoner kronor i en investeringsrunda nyligen. Genom tillgång till kapitalmarknaden via Nasdaq-börsen så hoppas bolaget dock att öppna upp för att kunna ta in ytterligare kapital i framtiden, för att kunna finansiera expansioner på nya marknader och fortsatt produktutveckling.

Källa