Privat fildelning

Bittorrent lanserar Shoot

Företaget som gjorde sig känt för torrentklienter och fildelningsteknik har nu släppt en app som låter användare skicka bild och film privat.

Publicerad Uppdaterad

Shoot låter användare dela filer genom så kallade peer-to-peer delningar. Om du har en fil, för närvarande begränsat till bild- och filmfiler, så kan du välja att dela ett valfritt antal filer av vilken storlek som helst med en annan mobil. Efter att du har valt vad du vill dela så visas en qr-kod på din skärm som sen måste skannas av en annan användare du möter i person för att de ska kunna ladda ner filerna.

För de som inte är bekanta med Bittorrent så är de ett av de tidigaste företagen att utveckla mjukvara för fildelning. Shoot är den tredje appen som Bittorrent släpper till mobiltelefoner, tidigare släpp inkluderar Sync (som synkar via trådlösa nätverk och inte moln, som är väldigt vanligt) samt Bleep, en privat meddelandeapp.

Shoot är inte ensamt eller ens först med den här sortens app. Andra appar inkluderar Superbeam och Send Anywhere. Likt dessa appar så finns den till samtliga operativsystem för smarta telefoner. Shoot stödjer dock, till skillnad från resterande appar, inte att man använder sig av skrivna nycklar eller att man skickar till datorer. Om detta kommer att implementeras i framtiden är inte sagt. Men med tanke på att deras app Sync stödjer metoden känns det som något att räkna med kommer i en framtida uppdatering.

Appen är gratis att ladda ner men kostar cirka 20 kronor för en full version efter tre fildelningar.

Källa