Dubbel-K

CES: LG lanserar K10 och K7

LG hakar på Acer med nya telefonmodeller på CES-mässan.

Publicerad:

5 jan 2016 - 13:01

Uppdaterad:

5 jan 2016 - 13:55

Det är två faktiska modeller som LG visar upp på CES-mässan, men samtidigt lovar de att en av dem, K10, kommer att släppas i många olika versioner, så vi får se hur många det blir till slut.

K10 är som sagt den ena modellen, som får sällskap av lillasyster K7. Här handlar det om till synes ganska modesta specifikationer men samtidigt med stort fokus på material och design.

Båda modellerna har en, som LG kallar det, “Pebble design” som “lånats av naturen”. Rent praktiskt betyder det ett lätt böjt skärmglas, så kallat 2.5D Arc Glass, böjda kanter runtom luren och ett vävt plastmönster på baksidan.

Specifikationsmässigt är det lite luddigare då LG inte anger vilka chip som sitter i lurarna (vilket sällan är ett gott tecken om du letar rejäl prestanda). K10 kommer att släppas i 3G- och 4G-varianter, där toppmodellen kör på en åttakärning processor med 1,14 gigahertz klockfrekvens. Utöver det finns fyrkärniga modeller på 1,3 eller 1,2 gigahertz. Skärmen landar på 5,3 tum och 720p-upplösning, medan kamerorna som bäst begåvas med 13 respektive åtta megapixel bak och fram (åtta respektive fem på de mindre modellerna). Även arbetsminnet varierar mellan två, 1,5 och en gigabyte beroende på modell och lagringen lika så med åtta eller 16 gigabyte.

Alla varianter av K10 kör dock ett 2300 milliamperetimmar stort batteri, Android 5.1 och släpps i färgerna vitt, lila och guld.

Systermodellen K7 är lite mindre på alla sätt, särskilt mindre komplicerad vad gäller variantfloran. Här hittar vi en fem tum stor skärm med FWVGA-upplösning (854x480 pixel) och antingen en 1,1 gigahertz fyrkärnig processor samt 4G eller en 1,3 gigahertz-variant för 3G. Kamerorna landar på åtta respektive fem megapixel, arbetsminnet på 1,5 eller en gigabyte och lagringen på åtta eller 16 gigabyte och luren släpps i färgerna titan, vitt, svart och guld.

Än så länge finns inga prisuppgifter tillgängliga och vi vet heller inte om telefonerna kommer till Sverige.

.

.

 

.