Påstås vara CAD-baserad

Dummyversion av ”Iphone 11” dyker upp

Dummyversioner av Apples kommande ”Iphone 11” som påstås vara baserade på officiella CAD-ritningar har börjat cirkulera, och de bekräftar till stor del vad tidigare läckor gjort gällande om designen.

Publicerad Uppdaterad

Redan i januari dök de första påstådda bilderna på kommande ”Iphone 11” upp, och med tanke på att det då var närmare 8 månader kvar till dess att telefonen förväntades presenteras så var det försåts många som tog de läckorna med en rejäl nypa salt. Nu börjar vi få vittring på augusti, och därmed är det sannolikt inte särskilt långt kvar till dess att vi får facit på hur telefonen (eller telefonerna, rättare sagt) kommer att se ut. Apple håller normalt sett sina lanseringsevent för nya Iphonemodeller i september, och det finns ingenting som pekar på att man skulle välja en annan tidpunkt just i år. Antalet läckor har förstås också ökat i takt med att vi närmar oss presentationen, och nu har dummyversioner av den kommande telefonen börjat cirkulera bland techläckare och inluencers, som påstås vara baserade på officiella CAD-ritningar. Och dummyn, ja den ser i princip ut som telefonerna på bilderna som läckte ut för flera månader sedan. 

Kameran i kanten

En intressant reflektion man kan göra är att trippelkameran på bakstycket är placerad alldeles ute i kanten på telefonen. Den är också precis lika stor som många befarat att den skulle vara. Sensorerna är placerade i en triangel. På framsidan hittar man en sensorpanel av samma storlek som den som finns på Iphone X, XS och XS Max. Sensorerna i panelen tycks däremot ha blivit större, vilket skulle kunna vara en bekräftelse på det förbättrade Face ID-system som telefonerna har ryktats komma rustade med. Andra förändringar jämfört med föregångarna är att SIM-kortplatsen och powerknappen tycks vara placerade en aning lägre ned på långsidan av telefonen, samt att ramen i rostfritt stål tycks vara utbytt mot en ram i stil med den som finns på den enklare telefonmodellen Iphone XR. 

Källa