https://www.mobil.se/nyheter/f-rsta-intryck/f-rsta-intrycket-av-nya-asus-padfone-mini
555994
Första intryck
Två i en

Första intrycket av nya Asus Padfone Mini

● BILDSPEL
Oavsett vad man tycker om hur idén fungerar i praktiken så måste man säga att Asus Padfone Mini är en spännande enhet. Eller ja, två enheter i praktiken.

I slutet av förra året lanserade Asus en ny mindre Padfone och nu har den dykt upp här för test. Medan den stora versionen av Padfone presterar i topp så är Padfone Mini som vi nu börjat testa en mer blygsam variant med lägre prestanda och självklart även ett betydligt lägre pris. Själva telefonen är på 4,3 tum och väldigt lätt när man håller i bara den. Telefonen dockar man sedan i surfplattan på sju tum, en betydligt mera portabel lösning alltså än Asus stora motsvarighet. Surfplattan är värdelös utan telefonen så surfplattan i sig är i stort sett bara knappar, batteri och skärm och har alltså ingen egen processor, kamera eller liknande. Tar du med dig surfplattedelen har du dock ett ordentligt batteri som skulle göra de flesta telefoner avundsjuka. I inställningarna för de båda enheterna kan man ställa in hur batterikraften ska disponeras och du kan till exempel välja att Padfone Station, som surfplattan kallas alltid ska förse telefonen med ström. 

Att det inte rör sig om en enhet med topprestanda märker jag i telefonen först och främst på avsaknaden av 4G samt på kamerans färgåtergivning. Även en bild i lunchtid på just en lunch gör den bristen tydlig.

Mjukvarumässigt har Asus inte anpassat särskilt mycket utan levererar Padfone med ren version av Android 4.3. En del appar skickar man med och bland dem utmärker sig till exempel onlinelagringstjänsten som medföljer, en funktion för att lösenordsskydda appar och klippboksappen Story för att skapa bild-baserade berättelser. 

Relaterade artiklar

Bilder