Ny funktionalitet

Google Maps minns var du ställde bilen

Bilburna Google Maps-användare kan nu enklare hitta var de ställt sitt fordon.

Att glömma var man parkerat bilen är lättare hänt än man kanske tror. Men Google Maps kan nu rycka ut och stå till tjänst, om minnet eller lokalsinnet skulle vara opålitligt.

Publicerad Uppdaterad

I och med den senaste uppdateringen av Google Maps blir det lättare att hitta tillbaka till platsen där man parkerat sin bil. Lösningen ser lite olika ut beroende på om man kör Android eller Ios. 

Så fungerar funktionen på Android

Den som kör Android och vill markera p-platsen manuellt trycker helt enkelt på den blå punkt i Google Maps som visar var man befinner sig och väljer alternativet ”Save your parking”. Därefter märks platsen där man ställt bilen ut på kartan. Om man vill kan man dessutom lägga till ytterligare information, som exempelvis våningsplan eller avdelning i ett p-hus genom att klicka på den sparade p-platsen på kartan. Det går även att dela sin position med kontakter samt se bilder på p-platsen. Om du vill kan du här själv lägga till ett foto som ytterligare hjälper dig att komma ihag var bilen lämnades. I Android så visas en genväg till parkeirngsinformationen i telefonens notisfält och i inställningarna kan du även ange när parkeringstiden tar slut för att få en påminnelse om det och undvika parkeringsböter.

Så fungerar funktionen på Ios

Ios-användare trycker på den blå punkten som visar var man befinner sig och väljer ”Set as parking location”, varpå platsen märks ut på kartan. Om man vill kan man dela platsen med sina vänner och dessutom kan man få bilder som visar hur parkeringsplatsen ser ut, förutsatt att det finns några för just den plats man befinner sig på. 
För Ios-användare som kopplar in sin telefon till bilen via usb eller bluetooth behövs dock ingen åtgärd alls, då Google Maps automatiskt sparar p-platsen när man kopplar ur sin enhet.

Källa