https://www.mobil.se/nyheter/google-tg-rdar-kritiserade-hamburgar-emojin
564390
Nyheter
Nyheter på ostfronten

Google åtgärdar kritiserade hamburgar-emojin

På klassiskt nätmanér blev det ramaskri när det uppdagades att Google hade placerat osten under köttet på sin hamburgar-emoji, något som fick it-jättens vd Sundar Pichai att reagera omdelbart. Och tack vare Pichais handlingsförmåga har nu osten äntligen hamnat där den hör hemma, det vill säga ovanpå köttet.

Det var med bestörtning som Googles vd Sundar Pichai bemötte den kritikstorm som blåste upp efter att det visat sig att osten på Googles hamburg-emoji i Android var placerad ”helt fel”. Sanna hamburgarkonnässörer var rasande och Pichai lovade att sätta in alla tillgängliga resurser för att råda bot på det oerhört pinsamma med att osten placerats under köttet. Men Pichai har stått stark genom hela debaclet och levererar nu dessutom en ny hamburgar-emoji med osten på rätt plats. Internet jublar. Ja, med undantag för de arma själar som verkligen vill ha osten under köttet, då.  

Fler förändringar kommer

Men det är inte enbart hamburg-emojin som har fått en välbehövlig översyn. I och med släppet av Android 8.1 har man även vidtagit åtgärder rörande den omdiskuterade öl-emojin, vars skum av någon outgrundlig anledning svävade ovanför själva ölet i sejdeln. Dessuom har ostemojin designats om, efter att det upptäckts att hålen i osten såg ut att vara ”påklistrade”, då de försetts med kanter. Det är bara att applådera. Google har onekligen visat prov på både handlingskraft och smidighet i det här minst sagt prekära ärendet. 

Relaterade artiklar

Ämnen