Tiktok och Whatsapp i topp

Här är apparna som laddades ned mest under årets första kvartal

Analysfirman Sensor Tower har kommit med färska siffror som visar vilka appar som laddades ned mest i världen under början av året.

Publicerad Uppdaterad

Analysfirman Sensor Tower släpper bit för bit delar av sin nya Data Digest-rapport för årets första kvartal. Och man inleder med att bjuda på siffror kring de globala appnedladdningarna under perioden. Siffrorna är baserade på Sensor Towers egna plattform Store Intelligence. Whatsapp är den i särklass mest nedladdade appen under första kvartalet, med inte mindre än 223 miljoner nya installationer. På andra plats hittar man en annan kommunikationsapp från Facebook i form av Messenger, som drog ihop 209 miljoner installationer under perioden. Tiktok, Facebooks huvud-app och Instagram följder därefter på listan. Det innebär att samma appar huserar på samma topp fem-positioner som under föregående kvartal. De nykomlingar som noteras på topp 20 är videoredigerings-appen Biugo och fotoredigeringsappen PicsArt. 

Tiktok störst på IOS

Tittar man på hur topplistorna ser ut på de två ledande operativsystemen, så noterar man att Tiktok var störst på IOS med mer än 33 miljoner nedladdningar. Det hela är en aning anmärkningsvärt, då utvecklaren Bytedance tvingats genomföra en del åldersrestriktioner för appen, något som borde ha fått större genomslag. Tiktok har abonnerat på förstaplatsen när det kommer till IOS i fem raka kvartal nu. Youtube, Instagram, Whatsapp och Messenger följer därefter på IOS-listan. I Googles Playbutik hamnar Tiktok däremot på en tredjeplats, medan Messenger placerar sig näst högst och Whatsapp högst. 

Källa