Ny funktion via skalet

Här är Jollas första halvor

En av de mest unika funktionerna i Jollas mobiltelefon ska vara ”The Other Half” med nya funktioner, men det är först nu månader efter lansering som vi får se de första och vad de kan göra.

Publicerad Uppdaterad

Det har talats tidigare om att de baksidor som Jolla nu släppts ska kunna tillföra funktioner i form av både ny hårdvara och mjukvara. Till exempel har det pratats om att man på det här sättet skulle kunna släppa ett tangentbord till telefonen, eller varför inte en solcellsladdare?

De halvor som nu släppts kostar 250 kronor styck och tillför relativt blygsam funktion. Namnen är Keira Black och Half Aloe och skalen har det gemensamt att de tillför varsitt tema till telefonen. Via NFC ser skalet till att ett nytt tema installeras i telefonen, vilket gör att ringsignaler, utseende, bakgrundsbild och liknande anpassas.

Formatet på skalet är detsamma som det man får med Jolla när man köper telefonen. Det här innebär alltså att måttet på telefonen blir detsamma även när man satt på det nya skalet, eller halvan som Jolla kallar det.

Jolla erbjuder även ett utvecklarkit så att utvecklare kan erbjuda och tillverka egna halvor för att tillföra nya funktioner till Jolla-telefonen. Precis som telefonen säljs skalen via Jollas egna webbutik.