Valve är skaparen

HTC producerar VR

Ett virtual reality headset som skapats i samarbete med Valve kommer att produceras av HTC.

Publicerad Uppdaterad

Det som stod för den största överraskningen under HTC:s presskonferens kom i formen av ett samarbete med Valve för ett VR headset. På insidan ska det finnas 70 olika sensorer som tillsammans möjliggör att tekniken används för ett helt rum.

Jeff Gattis från HTC meddelade att företaget står för produktionen. Headsetet kommer att ha en 90Hz uppdateringsfrekvens och möjlighet att se i alla riktningar. Du ska kunna ”gå runt och utforska din virtuella grotta, inspektera saker från alla vinklar och verkligen kunna interagera med dina omgivningar”, menar Gattis. Headsetet vara lättviktigt, så att man kan ha det på sig under längre perioder.

Kontrollerna för hårdvaran ska fungera genom hand-tracking. Om det här innebär att vi kommer ha handskar på eller att själva sensorerna helt känner av vart dina händer är utan extra utrustning vet vi inte.

Utvecklarversionen kommer i vår, en konsumentversion kommer innan året är slut. Något pris för enheten fick vi inte höra. Men med uttalanden om priser runt 200 till 400 dollar känns det troligt att prislappen blir runt 3000 kronor.