https://www.mobil.se/nyheter/huawei-lanserar-nova-4-med-infinity-o-liknande-skarm-den-17-december
566278
Nyheter
Kapplöpning med Samsung

Huawei lanserar Nova 4 med Infinity-O-liknande skärm den 17 december

Vi trodde först att Huawei såg ut att slå konkurrenten Samsung på fingrarna när det handlar om att bli först med en telefon med skärmhål för selfiekameran. Nu blir det en jämn kamp.

Samsung har stått starka och vägrat anpassa sig till konceptet med sensorpaneler så här långt. Och i samband med företagets utvecklarkonferens i november så visade man upp en rad olika skärmvarianter, bland annat en skärmtyp kallad Infinity-O, som medger att näst intill hela fronstycket fylls av skärmen, utan att man behöver gömma undan selfiekameran i någon panel. Lösningen var istället en utskärning i form av ett hål för selfiekameran i det övre vänstra hörnet av skärmen. Men Huawei har tydligen varit inne på exakt samma sak och publicerade förra veckan en teaser som antydde att man hade en exakt likadan lösning på gång. Och nu tycks den telefonen göra debut om bara ett par veckor.

Aviserades på Weibo

Telefonen har redan visats upp i samband med en konsert i Kina, men kommer att offentliggöras den 17 december vid ett event i Kina. Det framgår av ett inlägg som Huawei gjort på Weibo. Telefonen går under namnet Nova 4 och väldigt lite är känt om enheten, utöver just skärmlösningen. Enheten lär sannolikt vara rustad med ett Kirin 980-chipp, 6 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. Även Samsung tar nu Weibo till hjälp för att berätta att deras Galaxy A8 med den omtalade skaärmen med selfiekamerahål släpps redan den 10 december, alltså en vecka innan Huawei lanserar sin mobiltelefon.

Ämnen