https://www.mobil.se/nyheter/huawei-p20-kan-f-tre-kameror
564709
Nyheter
Får vänta till efter Mobile World-mässan

Huawei P20 kan få tre kameror

Huawei var tidiga med att släppa en mobil med dubbla kameror på baksidan och nu ser den kinesiska tillverkaren ut att ta nästa steg.

Ungefär samtidigt som Apple började med dubbla kameralinser i sina Plus-modeller av Iphone lanserade även Huawei mobiler med dubbla kameror, då i form av Honor 8 och Huawei P9. LG G5 har också dubbla kameror. Även tidigare än så fick vi se mobiltelefoner med dubbla kameror från framförallt HTC. Den senaste tiden har dubbla kameror blivit allt mer standard och då ofta för att antingen erbjuda optisk zoom, effekter för oskarp bakgrund, eller vidvinkelllins.

Enligt flera rykten så ska den kommande Huawei P20, som är uppföljaren till förra årets P10 erbjuda tre kameror på baksidan, monterade i en lodrät rad. Telefonen tros lanseras i två versioner, en Huawei P20 och en Huawei P20 Pro. Det handlar i dagsläget om obekräftade rykten och vi får troligen säkert veta detaljerna om telefonen först senare i vår. Enligt uppgift så avstår Huawei, precis som senaste gången att lansera några nya telefoner på den stora mobilmässan i Barcelona i slutet av februari. En anledning till det kan vara att man i år inte vill drunkna i uppmärksamheten Samsung Galaxy S9 får. Istället kan vi vänta oss en lansering från Huawei ungefär en månad senare.